dimarts, 21 de setembre del 2010

GEOGRAFIA, MINES DE PLATA, CEMENTIRI JUEU...

Hola família i amics!

Avui ha sigut el nostre segon dia complet per terres poloneses. Al mati, ens hem trobat a l'escola per començar el dia amb una classe de geografia polonesa.
Els nostres companys polonesos Kinga, Marta, Bartosz i Michał ens han fet una explicació dels diferents aspectes del país que ha acabat amb un "quiz" amb regal inclòs (barres de xocolata Princessa)! Fins i tot els nostres professors han hagut d'endevinar alguna cosa... Concretament a quina serie pertanyia la sintonia que el professor Wilk els hi ha ensenyat, era "Verano azul" i qui l'ha endevinat ha estat el Víctor, que ha guanyat una barreta Princessa de coco i xocolata blanca.

Després de la classe de geografia el grup de catalans hem sortit de l'escola per agafar un autocar i anar a visitar les mines de plata situades a Tarnoskie Góry. La sortida a les mines ha estat força entretinguda i interessant encara que ens estiguéssim congelant a 15 metres sota terra i 10 graus . Quan hem tornat de les mines i hem tornat a Katowice, els nostres companys polonesos ens estaven esperant i s'han unit a nosaltres per anar a visitar un cementiri jueu.

Hem pogut apreciar certes diferències entre les costums funeràries entre religions, com per exemple, el fet de no reparar les tombes que s'espatllen. A l'acabar la visita al cementiri cadascú ha anat amb la seva parella i hem anat a les nostres respectives cases.

Per la tarda els plans que hem tingut han estat diferents, encara que gairebé tothom ha acabat el dia al bowling.

Estem tenint una experiència molt bona i ens sentim molt acollits per les nostres famílies poloneses. No volem que això s'acabi!

Mariam i Julia