dijous, 29 de setembre del 2011

TRENCANT EL GEL

El nostre primer dia d'aventura va començar una mica salat. A l'escola ens van rebre de la manera més tradicional, oferint-nos pa i sal. Un important símbol d'acollida en aquest país. Un cop acomodats, vam poder esmorzar tot tipus de menjar en una sala i després la Monika i la Marta, dues alumnes poloneses ens van fer una visita per l'escola. La resta d'alumnes preparava jocs i activitats per trencar el gel. Gràcies a aquests jocs ens vam poder conèixer més i sentir-nos integrats.

Després d'això els nostres amics polonesos van anar a classe i nosaltres a visitar el parc etnogràfic. Allà vam poder veure les seves formes de vida, sobretot a través de les cases, de fusta i originals de l'època, traslladades des de les diferents regions properes. Vam visitar també una de les poques esglésies del segle XVI que es conserven a Polònia i on l'Albert Medina ens va delectar tocant l'orgue que hi havia. Va ser una visita molt interessant, plena de curiositats, però també una mica cansada.

Un cop vam arribar a l'escola vam trobar-nos amb els nostres amics polonesos i ens van portar a dinar. Després ens vam trobar tots de nou a una bolera molt acollidora, va ser un espectacle!

Un cop acabat el joc vam fer un agradable passeig i ens van ensenyar la seva ciutat, amb explicacions del Bart, la Marta, l'Ola, entre d'altres alumnes polonesos. Va ser un passeig tranquil i agradable amb bona companyia de totes les nostres parelles de l'intercanvi.

I per acabar tots junts el dia vam anar a un pub per intercanviar les emocions viscudes fins el moment.

Ha sigut un dia molt cansat però molt divertit i interessant!

Mònica Junyent, Xavier Vila i Clàudia Pellín