dimecres, 22 de setembre del 2010

UN DIA A CRACOVIA

El dia ha començat agafant un autocar a Cracòvia des de Katowice.
Després d'una hora i mitja de trajecte hem arribat a l'antiga capital de Polònia.
El primer que hem visitat ha estat el barri jueu, Kazimierz on hem vist força inscripcions en hebreu.
Tot seguit hem anat cap el casc antic per visitar la catedral de Wawel on es concentra gran part d'història polonesa. He pujat a la campana de Segimon, la més gran de Polònia, on hem demanat un desig mentre la tocàvem amb la ma esquerra i hem visitat les tombes de persones il·lustres per la història del país i la del polèmic ex president desaparegut el passat mes d'abril en un accident aeri. 
Al castell de Wawel hem visitat el cau del drac i hem visitat la seva figura que expulsava foc per la boca (pim pam toma fueguecito) a la vora del riu Vístula. 
Avui hem pogut fer la visita acompanyats de tot el grup d'estudiants polonesos participants a l'intercanvi, i han estat ells qui ens han presentat els diferents punts d'interés que hem visitat. Per dinar ens han convidat a un reconegut restaurant de menjar tradicional polonès U Babci Maliny on un cop més hem pogut degustar plats típics. No parem de menjar...

Havent dinat hem tingut una estona de temps lliure per comprar records al recentment renovat mercat de la gran plaça i abans de retornar a la ciutat que ens acull hem visitat la acolorida basílica de l'Assumpcio de Nostra Senyora i el Collegium Maius, on va estudiar Copernic.
Ens ha semblat una ciutat preciosa plena d'historia i interés cultural.
Volem aprofitar per agrair la dedicació dels nostres companys polonesos i dels professors acompanyants.

Claudia, Sonia i Patricia